Lewis

Lewis is de dekhengst van onze kudde en een echte macho. Als onvervalst alfamannetje staat hij boven alles en iedereen en regeert hij als de Koning van het Noorden over de finca. En bij uitbreiding over Noord-Ibiza, dus. Voor zijn verhuis naar Ibiza won hij als jonge knaap al schoonheidswedstrijden over heel Europa. Met zijn stoere kop, wollige kaken, rechte rug en stevige poten is hij dan ook een echte posterboy.

Zijn melkwitte vacht is van sublieme kwaliteit en een droom voor zijn wevend bazinnetje, maar hij houdt ervan om haar in de gordijnen te jagen door vaak in het stof te gaan rollen en zo zijn keizerlijke vacht te besmeuren. In tegenstelling tot zijn maatje Mojo houdt Lewis niet zo van water en blijft hij steevast op veilige afstand van de waterslang of sproeier bij warm weer. Hij eet de hele dag door en stort zich bij elke voederbeurt als een uitgehongerde veelvraat op de voederbakken.

Lewis, die zich zo thuisvoelt in zijn nieuwe habitat dat hij zichzelf tegenover lokale bezoekers altijd voorstelt als Luiz, weet dat hij de verantwoordelijkheid draagt om voor voortplanting te zorgen op de boerderij en lonkt dan ook vaak naar de merries in de aanpalende wei. Hij is stiekem verliefd op Marrón, maar houdt zijn opties open door ook stoer te poseren als de twee andere merries in de buurt zijn.

O ja, en Lewis heeft een echte death stare: zelfs een blinde verliest van hem een partijtje ‘elkaar zo lang mogelijk in de ogen kijken zonder knipperen’!

Geboren

Geboren

Geboren te Geluwe, België op 3/09/2017

Kweker

Kweker

Alpaca Flanders

Geslacht

Geslacht

Hengst

Kleur

Kleur

Wit

Moeder

Moeder

Fowberry Louisa, Nieuw-Zeeland

Vader

Vader

Aquavivus Claudius, Nieuw-Zeeland