Wishfulfilling Weaving

Made in Ibiza, embracing the world

Wishfulfilling Weaving is het geesteskind van San De Wilde, die einde 2018 samen met haar man vanuit België naar Ibiza emigreerde. San startte met Wishfulfilling Weaving in 2014 en maakte al snel furore met haar prachtige weefcreaties, handgeweven op een traditioneel houten weefgetouw. De focus van haar weefcreaties ligt op het verwerken van eeuwenoude weefpatronen met hoofdzakelijk duurzame alpacawol tot exclusieve sjaals en luxekleding.

Professioneel & traditioneel weven

Altijd al geïntrigeerd door textiel en stoffen, werd Wishfulfilling Weaving-oprichtster San in 2013 gebeten door de weefmicrobe. Eigen kleren ontwerpen en creëren was altijd al een passie, maar aan het weefgetouw kon ze haar creatief ei pas echt echt helemaal kwijt. Ze verdiepte zich in de ambacht en kocht na enkele kleinere tafelmodellen een traditioneel Zweeds weefgetouw in massief hout. De vorige eigenares was een 92-jarige topweefster die na een lang leven op de weefbank haar passie, kennis en favoriet weefinstrument wilde doorgeven aan een nieuwe generatie. Maar wat bleek: de oude weefdame was zo onder de indruk van Sans weefcreaties dat ze haar terstond uitnodigde voor een week privéles, zodat ze haar kennis en kneepjes van het vak kon doorgeven aan haar opvolgster. Uit respect voor haar leermeesteres behield San de naam die de vorige eigenares aan haar kamergrote weefgetouw gaf:  Big Ben.

Alpacawol van eigen kweek

Hoewel ook andere hoogwaardige weefgaren van linnen, mohair en zijdewol gebruikt worden, ligt de focus van de weefcreaties van Wishfulfilling Weaving op het gebruik van hoogkwalitatieve alpacawol. Alpacawol staat bekend als het pluizige goud: zachter dan zijde, zeldzamer dan cashmere en warmer dan schapenwol. Alpacawol bevat unieke eigenschappen: het is hypoallergeen, vuur- en waterbestendig, elastisch, antibacterieel en erg sterk. Alpacawol is tevens zweet- en stofafstotend, jeukt niet en ademt natuurlijk dankzij zijn holle vezelstructuur. Deze superwol bestaat in 22 natuurlijke tinten, maar laat zich net zo goed kleuren met natuurlijke flora-extracten. Omdat Wishfulfilling Weaving een eigen alpacaboerderij heeft, kan het gebruikmaken van hoogkwalitatieve alpacawol van eigen kweek.

Puur natuur

Respect voor wat de natuur ons schenkt is de filosofie van Wishfulfilling Weaving en dat uit zich ook in het verwerkingsproces van de wol dat aan het weven voorafgaat. De versgeschoren vacht van onze alpaca’s wordt eigenhandig schoongeplukt en met de hand gewassen. De wonderlijke vezels worden vervolgens eveneens handmatig gezuiverd door middels van de zogenaamde karding-techniek, waarna ze volgens de aloude traditie manueel tot weefklare garen gespind worden. Ook het kleuren gebeurt volledig natuurlijk met extracten van bloemen en planten, zoals ibizcus en zelfs avocado. Nooit machinaal, altijd artisanaal. Nooit artificieel, altijd puur natuur.

Nieuw luxeleven voor oude patronen

San werkt bij voorkeur met eeuwenoude weefpatronen die ze terugvindt in oude weefschriften en vergeten ambachtelijk patroonboeken. Geïnspireerd door de natuur combineert ze die traditionele patronen met een frisse blik op moderne modetrends en haar eigen creatieve ontwerp- en weefstijl. Die eeuwenoude patronen krijgen zo op artisanale  wijze een nieuw leven. Een nieuw luxeleven zelfs, als ze uiteindelijk als exclusieve sjaal of ander uniek handgeweven design van het weegetouw rollen. Naast de eigen collectie ontwerpt Wishfulfilling Weaving ook exclusieve weefcreaties op maat, waarbij zowel het patroon als het materiaal en de kleuren in samenspraak met de klant gekozen worden.

Unieke slow fashion

Van het scheren van de alpaca’s over het verwerken van de wol tot het spinnen van de garen en het uiteindelijke weven: alles gebeurt met de hand op traditionele artisanale wijze. Een bijzonder arbeidsintensief en langzaam proces, wat van Wishfulfilling Weaving het ultieme voorbeeld van een slow fashion maakt. In combinatie met de 100% duurzame filosofie maakt dit elke weefcreatie uniek en origineel, niet te dupliceren, laat staan in productie te brengen in meerdere exemplaren of grote hoeveelheden. Deze duurzame slow fashion-aanpak met louter unieke creaties maakte dat we enkel op bestelling werken.

Ons verhaal op Instagram