En… Actie!

Unieke events, workshops weven en spinnen, daguitstapjes met onze alpaca’s: als er wat te beleven valt rond Es Currals Alpacas Ibiza en onze weefstudio Wishfulfilling Weaving vind je het hier terug!

Terugblik: launch event Cana Pepeta

Op 23 januari opende het weergaloze restaurant Cana Pepeta speciaal de deuren voor ons officiële launch event. We stelden er onze alpacaboerderij en natuurlijke onze Fab Five zelf voor, gaven demonstraties van het weven op een houten weefgetouw en handmatig spinnen van alpacawol en presenteerden ook onze nieuwe collectie luxesjaals One With Nature voor aan een select publiek. Het werd een zalig zonnige dag die meer dan honderd bezoekers naar deze prachtlocatie in San Lorenzo lokte, een uitgelezen manier om onze activiteiten op de Ibiza-kaart te zetten.

Binnenkort

Workshop weven

Leer in amper twee dagen de edele kunst van het manueel weven van topweefster San van onze eigen weefstudio Wishfulfilling Weaving . Een tweedaagse weefcursus brengt je in begrijpelijke taal alle knepen van het vak bij, die je dan meteen in de praktijk kan brengen op een echt traditioneel weefgetouw. Klinkt moeilijk? Niets is minder waar, want aan het einde van de workshop heeft elke cursist zijn eigen sjaalcreatie klaar om trots mee naar huis te nemen.

Alpaca-wandeling

Onze meiden zijn zwanger en dus laten we hen liever met rust. Maar onze twee jongens Lewis en Mojo zijn al volop aan hun conditie aan het werken om weldra samen met jou op wandeltocht te trekken. Alpaca-wandelingen zijn al even een gigantisch succes in de VS en West-Europa, maar Es Currals is de eerste alpaca-boerderij die nu ook op het paradijselijke Ibiza deze geweldige excursies aanbiedt. Niets zo rustgevend als samen met een alpaca door de prachtige natuur te sjokken, toch?

Alpaca-picknick

Met een leuke bende vrienden samen aan één lange tafel, gezellig en gezond eten en drinken terwijl op een steenworp onze alpaca’s rustig liggen te genieten van de ondergaande zon: een idyllische picknick-decor! Zodra de lente zijn intrede doet, dekken we onze indrukwekkende picknicktafel voor deze unieke belevenis, middenin de prachtige natuur van noord-Ibiza! Op het menu staan alvast een rist lokale en internationale chefs die heerlijke, gezonde maaltijden komen bereiden. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij zodra de boekingen openen.

Alpaca-huwelijk

Natuurlijk gaan we onze Furry Fab Five niet écht uithuwelijken, maar wie in Ibiza in het huwelijksbootje stapt, kan eens terug aan wal van dit paradijselijke eiland wel bij ons op de finca terecht voor een unieke en onvergetelijke fotoshoot tussen onze alpacas. Onze donkere diva Marrón – een echt fotomodel, we noemen ze niet zomaar Naomi Campbell – kan alvast niet wachten om samen met het gelukkige stel op de foto te gaan.

Alpaca-yoga

Jawel, je leest het goed: je kan aan yoga doen in het gezelschap van onze alpaca’s. Zelf zijn ze niet meteen erg lenig, dus verwacht niet dat onze Dusty of Barbarella plots een downward facing dog-positie gaan aannemen. Maar alpaca’s zijn wel de meest nieuwsgierige dieren op deze planeet, dus ze gaan zonder enige twijfel niet aan de verleiding kunnen weerstaan om zich tussen alle yogi te mengen. Extra troef: alpaca’s maken van nature een hummend geluid dat heel sterk zoals de gekende Ohm-groet klinkt en bovendien zijn het van nature zo’n rustige dieren dat ze vaak ‘zen-brengers’ genoemd worden. Kortom: ideale yoga-partners!

Alpaca-fotoshoot

Wil je je partner verrassen met een originele fotoshoot? Of waarom niet meteen met de hele familie samen op de foto met onze alpaca’s? Onze Fab Five zijn niet alleen superkoddig en megafotogeniek, ze poseren ook maar wat graag voor de lens. Naast de mogelijkheid om bij een boerderijbezoek selfies te nemen, bieden we daarom ook de mogelijkheid om een heuse professionele fotoshoot met onze alpaca’s te boeken. Uiteraard met een professionele fotograaf achter de lens. Want selfies hang je niet aan je muur, toch?

Interesse om deel te nemen aan onze events?
Hou deze pagina en onze social media in de gaten voor updates.