In tegenstelling tot koeien, geiten en andere herkauwers met vier magen zijn alpaca’s pseudo-herkauwers met drie maagkamers. Ze eten tot 2 kilogram hooi en gras per dag, dat door het unieke verteringsproces van ruim 65 uur de meest zuivere en gigantisch vruchtbare mest van alle diersoorten oplevert in de vorm van zwart keuteltjes. Deze worden in Peru, het land van oorsprong van alpaca’s, ook wel eens Oro Negro genoemd: Zwart Goud. Die bijnaam hebben ze te danken aan hun veilige en krachtige werking als meststof.

Het is bovendien de enige geurloze mest, dus vrij van vliegen en insecten en perfect bruikbaar in huis of in je tuin zonder nare geurtjes. Wij filteren deze keutels – die we Alcaca Oro Negro gedoopt hebben – manueel zodat ze geen steentjes, onkruid of zand meer bevatten en bieden ze aan in kleine en grote hoeveelheden: van een minizakje van 125 gram tot grote bestellingen van honderden kilogram.

 

[luv_separator width=”100%” height=”70px”]

Alpacamest is meteen bruikbaar en hoeft dankzij het lange en unieke verteringsproces van de alpaca’s niet gecomposteerd te worden. Het voordeel van het mediterrane klimaat in Ibiza en de gespecialiseerde voeding van onze alpaca’s is bovendien dat de keutels altijd kurkdroog zijn. Op die manier functioneren ze optimaal bij het opnemen van (regen)water om dat dan aangevuld met de perfecte dosis grondvoedingsstoffen (fosfor/nitraat/  gestaag los te laten in uw potgrond of (moes)tuin. Alsof dat nog niet volstaat, werkt alpacamest op deze manier maanden- en zelf jarenlang door. Met dezelfde keutels!

 

Interesse in deze magische mest? Bestel nu via info@alpacasibiza.com en we verzenden onze magistrale Alcaca Oro Negro naar je thuisland.