Dromen over alpaca’s & weven

Familiedroom

Het team achter Es Currals Alpacas Ibiza & Wishfulfilling Weaving is een kleine maar fijne familie. Oprichters en eigenaars van dit unieke initiatief zijn San en haar man Bart.

Het koppel verhuisde na meer dan 25 jaar actief te zijn geweest als respectievelijk verpleegkundige en journalist eind 2018 vanuit België naar Ibiza om hun jarenlange droom waar te maken: een eigen alpacaboerderij met weefstudio op het zonnige magische eiland in de Balearen.

San en Bart verhuisden eind 2018 vanuit België naar Ibiza om hun jarenlange droom waar te maken: een eigen alpacaboerderij met weefstudio

Ibicenco’s

Ze werden er meteen in de armen gesloten door de lokale Ibicenco’s en op zoek naar geschikte landbouwgrond kwamen ze zo al snel terecht bij Maria, een kranige en immer breedlachende Ibicenca van 81 jaar die na een zwaar leven als boerin samen met haar schattig hondje Niko geniet van haar tropische plantentuin op haar prachtige, afgelegen finca. Daar had ze samen met haar familie decennialang vee en andere dieren gehouden.

 

Ze werden in de armen gesloten door Maria, een Ibicenca van 81 jaar op haar prachtige, afgelegen finca

Es Currals

Maria wilde absoluut de alpacadroom van Bart en San mee waarmaken op haar boerderij. En ook haar lieve familie en hondje Niko zagen dit helemaal zitten!

Uit dankbaarheid en respect voor het warme onthaal en de hulp van Maria en haar land(bouw)genoten uit het noorden van Ibiza, werd zo de allereerste alpacafarm op Ibiza ‘Es Currals’ gedoopt: het lokale Catalaanse woord voor de typische uit rotssteen opgebouwde Ibicenco-dierenhokken aan de oude finca-boerderijen.

 

Uit dankbaarheid en respect voor het warme onthaal, werd de allereerste alpacafarm op Ibiza ‘Es Currals’ gedoopt

Maak kennis met Team Es Currals

090eb027-b69c-4d71-a1a4-a436a8de6d36

San

Oprichter & eigenares
Wil de oude weefambacht in ere herstellen. Spint garen tegen 160km/u en tovert alpacawol om in bloedmooie weefcreaties.
Droomt verder van een pioniersrol als alpacafluisteraar.
5037da31-9029-4978-81a5-7c699b890cf8

Bart

Oprichter & eigenaar
Wil een boek schrijven tussen zijn alpaca’s. Bedacht een manueel filtersysteem voor zijn hoogwaardige alpapamest Alcaca Oro Negro.
Blijft verder een storyteller pur sang die in elke beweging van zijn alpaca’s een verhaal ziet.